Klingspor Windpower

Klingspor har redan sedan 1994 tillverkat Windpower sliprobotar, handstyrda maskiner liksom slipmedel för bearbetning av stora rotorblad i vindkraftanläggningar. Därvid har formen och jämnheten av ett rotorblads yta ett enormt inflytande på vindhjulets funktion och kan förändra vindströmmen både negativt som positivt.  Vindhjulens dimensioner är därvid djupt imponerande: Den maximala bladlängden ligger vid cirka 65 m inom onshore- och 85 m inom offshore-området, och vikten är cirka 25 ton. Moderna rotorblad består i regel av glasfiberförstärkt syntetmaterial, som efter produktionen kräver kostsam efterbearbetning. 

Men Klingspors sliprobotar sörjer inte endast för en enhetlig slipbild, utan de har också effektivt präglat användarens arbetsvardag: Så kan Klingspors sliprobotar manövreras av endast en enda person; att arbeta från osäkra plattformar eller stegar är inte längre nödvändigt. En inbyggd suganordning förhindrar extrema dammansamlingar och skyddar på så sätt användarens hälsa.

Klingspor Windpower exporterar framtidens sliprobotar till hela världen och sörjer med en tekniskt erfaren kundtjänst för maximal tillfredsställelse hos kunderna.

Är du nyfiken nu? På webbsidan Klingspor Windpower hittar du många ytterligare intressanta informationer om maskiner och lösningar för vindkraftindustrier i hela världen.

Windpower experterna står gärna till förfogande vid frågor eller med rådgivning via telefon eller E-mail.