Klingspor presenterar CEVOLUTION.

2022-12-12

Slipmaterial med keramiska korn har länge varit kända för sin aggressivitet och livslängd. Klingspor har nu tänkt framåt och utvecklat keramiska högpresterande slipmatrial med den nya "CEVOLUTION"-teknologin. Förutom keramiska slipkorn innehåller produkterna även kunskap som nästan 130 års erfarenhet skapat.

Keramiska slipkorn har många fördelar jämfört med andra typer av korundkorn: Den mikrokristallina strukturen säkerställer en självskärpande effekt och ett jämnt avbrytningsbeteende. Dessutom har keramiska slipkorn vanligtvis en högre avverkningshastighet.

 

I praktiken finns det applikationer där det nödvändiga kontakttrycket eller den faktiska sliphastigheten inte kan garanteras. Detta kan resultera i att fördelarna med det keramiska kornet inte kan ut sin rätt då trycket inte är tillräckligt högt för att bryta strukturen på slipkornet vilket oftast ger ett otillfredsställande slipresultat till följd.

 

Klingspors produkter med den nya CEVOLUTION-teknologin optimeras därför därefter. Beroende på användningsområde modifieras och finjusteras de enskilda komponenterna som utgör själva slipkornet tills, efter många tester och försök, den bästa prestandan fås fram till den bestämda uppgiften.

 

Hela syftet med Klingspors Cevolution-teknologi är att erbjuda användaren den bästa prestandan i varje typ av applikation.

Denna nya medlemmen i Klingsporfamiljen hittar kunderna i redan ett antal av våra produkter

 

Slipband CS 920 Y

Slipband CS 922 Y

Lamellslipskivor i form av:

SMT 974

SMT 975

SMT 976

SMT 674

 

Vi på Klingspor ser fram emot att presentera denna nyskapande teknologi hos dig som kund.

  • SMT CEVOLUTION 2023