Bearbetning av svetssömmar

Svetssömprocess

Bearbetningen av en svetssöm består i huvudsak av fem arbetssteg:

  • Avkapning/tillskärning
  • Förberedelse av svetssömmen
  • Avverkningsslipning
  • Finslipning och finish
  • Rengöring av svetssöm, borttagning av anlöpningsfärg

 

Alltid rätt slipverktyg

Med sitt omfattande produktprogram erbjuder Klingspor rätt verktyg för alla på marknaden gängse maskintyper och för all slags användning. Produkter för vinkelslip, tryckluftslip, rakslipmaskin, satineringsmaskin, handbandfil, kälsvetsslip eller böjbara axlar finns för alla relevanta områden, till exempel för användning i förbindelse med smides-/metallkonstruktioner, trappräcken, tillverkning av behållare i rostfritt stål, fordonskonstruktion samt konstruktion av hallar/kranar.

Jämför och välj

För bearbetning av svetssömmar med en vinkelslip kan man välja mellan fiberrondeller, navrondeller och lamellrondeller. Varje verktyg har olika egenskaper. Vilken produkt som är den rätta för bearbetning av en svetssöm avgör användaren. I följande tabell jämförs fiberrondeller, lamellrondeller och navrondeller – under beaktande av de viktigaste urvalskriterierna – med varandra.

 


Ladda ned
Här hittar du PDF: er med ytterligare information om Klingspors lösningar för just din bearbetning av svetssömmar. Du kan ladda ned dokumenten på tyska, engelska och spanska.

Klingspor solutions for your weld seam process - PDF Preview

Tillbaka till slipkunskap