Kardborrskiva

Vid en kardborrskiva är det fråga om en slipskiva med en velourkaschering - nämligen på underläggets baksida. Eftersom användningsmöjligheterna är i det närmaste obegränsade, har Klingspor olika uppbyggda kardborrskivor i sin portfölj och därmed rätt produkt för varje användningsändamål.

Uppbyggnad efter användning

Vid en kardborrskiva är det fråga om en slipskiva med en velourkaschering - nämligen på underläggets baksida. Som underlägg använder Klingspor papper, film, nylongitternät (slipgitter) eller bomullsväv. På underläggets framsida finns slipkornen. Allt är möjligt - beroende på användningsområde väljs slipskivorna med en lämplig kornart.

Fördelen med en produkt med velourkaschering är, att slipskivan enkelt och snabbt kan tas bort från kardborrtallriken, t ex vid byte till ett annat verktyg eller ett annat material.


Individuell användning, beroende på kundens behov

Eftersom användningsmöjligheterna är i det närmaste obegränsade, har Klingspor olika uppbyggda kardborrskivor i sin portfölj och därmed rätt produkt för varje användningsändamål.

Slipning på trä, färg, lack, spackel eller metall utgör inget problem. Särskild användning, såsom slipning av gelcoat (båt- och jaktbåtbygge), kompositmaterial (vindkraftindustri), gipsskiveväggar och parkettgolv, är också möjliga utan problem.

Därför är slipskivorna motsvarande utrustade, t ex med halvöppen spridning, en stearatbeläggning eller ett filmunderlägg med hög rivhållfasthet och flexibilitet, beroende på vad som behövs.


Universell för slipning med handstyrda maskiner

Klingspor erbjuder kardborrskivor med många dimensioner och hålformer - passande för alla gängse maskiner och skickar på begäran med passande stödtallrikarExcenterschleifer mit Klettscheibe Multihål-stödtallrikar för excenterslipmaskiner täcker nästan alla hålbilder, och en kardborr-stödtallrik för vinkelslipmaskiner finns också.

Förutom runda skivor finns också speciella skivor i trekant- och strykjärnsformat i vårt program. Dessutom levereras ytterligare kardborrprodukter som remsor.

Klettprodukte

Utöver Klingspors utförliga lagerprogram har kunderna möjlighet att beställa särskilda hålformer eller dimensioner, förutsatt att beställningen omfattar ett minimumantal.

Tillbaka till slipkunskap