Självhäftande skivor

Uppbyggnad efter användning

En självhäftande skiva är en slipskiva med velour på underlagets baksida. Klingspor använder papper, film, nylonnät (slipnät) eller bomullsväv som underlag. På underlagets framsida sitter slipkornen. Beroende på användningsområde väljs en slipskiva med lämplig korntyp.

Fördelen med en produkt med velourstöd är att slipskivan enkelt och snabbt kan tas av eller sättas på den självhäftande tallriken, t.ex. vid byte till annat ämne eller annat material.


Individuell användning efter kundens behov

Eftersom användningsmöjligheterna i det närmaste är obegränsade, har Klingspor olika typer av självhäftande skivor i sortimentet, och det går därmed att hitta rätt produkt för varje typ av användning.

Slipning på trä, färg, lack, spackel eller metall utgör inget problem. Särskild användning, såsom slipning av gelcoat (båt- och yachtbyggnation), kompositmaterial (vindkraftsindustrin), gipsskiveväggar och parkettgolv, är också möjliga utan problem.

Slipskivorna är utformade efter ändamål, till exempel med halvöppen eller tät beläggning, stearatbeläggning eller med ett särskilt rivhållfast och flexibelt filmunderlag, allt beroende på vad som krävs.


Universella lösningar för slipning med handhållna maskiner

Klingspor erbjuder självhäftande skivor i en mängd dimensioner och hålformer som passar till alla vanliga maskiner. Som tillbehör finns passande stödplattor.
Excenterslip Självhäftande skivor


Stödplattor av multihålstyp för excenterslipmaskiner täcker nästan alla hålstorlekar, och en självhäftande stödplatta för vinkelslipmaskiner finns också.

Förutom runda självhäftande skivor omfattar programmet även specialskivor i trekants- eller strykjärnsform. Det går även att få andra självhäftande produkter i form av remsor.

Självhäftande produkter

Självhäftande skivor

Utöver det omfattande urval som Klingspor lagerför, har kunderna också möjlighet att få specialtillverkade hålformer eller –dimensioner, allt efter önskemål. Enda kravet här är att en viss minimimängd beställs.

Passande produkter

Tillbaka till slipkunskap