elastiska slipmedel

R-Flex-slipmedel

... Används för finslipning av varierande materialytor. Långa brukstider och fomstabilitet ända till fullständig förslitning garanteras trots deras elastiska struktur.

Slip- och polerstift

... levereras i många dimensioner och kornstorlekar. De används vid tillverkning av apparater och behållare, inom luftfärd- och motorindustrin samt inom livsmedels- och kemikalieindustrin.

Marmoreringsverktyg

... åstadkommer särskilda yteffekter med en jämn slipbild. R-Flex marmoreringsverktyg används framgångsrikt för bearbetning av rostfritt stål och aluminium vid tillverkning av behållare och storköksanläggningar.

Schleiffix-handklossen

... rengör, polerar och mattpolerar de mest varierande material såsom metall, trä, färger, syntetmaterial, gummi och papper. Utöver för yrkesmässig användning lämpar den sig också för arbeten i hushållet och för bilvård, till exempel också för rengöring av strykjärn, skidkanter m m. Bearbetningseffekten från Schleiffix förstärks ytterligare genom tillsats av vatten, tvål, fotogen eller pastor. Produkter i fyra olika kornstorlekar möjliggör optimal bearbetning även av varierande ytor.

R-Flex-hjul

... finns, beroende på användning, med kiselkarbid eller korundkorn med olika bindningshårdhet och i olika dimensioner. Typiska användningsområden är t ex avgradning av syntetmaterial, finslipning av kirurgiska instrument, bryning och slipning av knivar m m. R-Flex-hjul kan pga den elastiska bindningen lätt profileras och anpassar sig vid slipning efter arbetsstyckets konturer.

Bindningsarter Högsta arbetshastighet
Z trög, nötningsbeständig upp till 32 m/sek
E Ingen igensättning, slipvänlig (extra lämplig för aluminium) upp till 16 m/sek
W mjuk, elastisk (extra lämplig för rostfritt stål) upp till 5 m/sek