Historia

 

 

 

 

 

 

 

Klingspor firar 125-årsjubileum 2018 worldwide.

I 1893 bildades grunderna till det som idag är en världsomfattande koncern. Än idag ägs företaget av familjen Klingspor. Genom 1900-talet har utveckling av nya produkter varit stor och Klingspor har varit banbrytande i vissa segment.

Under 1920-talet så tog man fram det vattenfasta slippapperet till bilindustrin och i mitten av 40-talet utvecklade man höghastighetsskivan för vinkelslip på kap och navrondeller. I början av 70-talet tog man fram lamellslipskivan som idag är den produkt som är vanligast inom handhållen slipning. Dessa stora genombrott på produktsidan gör oss stolta och idag utvecklas kontinuerligt nya produkter och förbättringar av befintliga.

Idag finns Klingspor i världens alla hörn och cirka 3000 anställda gör varje dag sitt yttersta för att Klingspor skall vara den kvalitetsleverantör som vi står för. Klingspors huvudkontor ligger i Haiger, Tyskland där också en stor del av produktionen av flexibelt slipmaterial är placerad. I Polen växer produktionen hela tiden och är nu största produktionsenheten inom Klingspor.

Klingspors utbildningscenter ligger i Haiger där vi kontinuerligt utbildar kunder och egna anställda.

Klingspor - the movie.

 

 

Vi är bara ett klick bort

Du kan alltid vända dig till våra erfarna specialister om du behöver hjälp, goda råd och svar. Förutom att vara experter på våra egna produkter har våra specialister erfarenhet av de branscher vi samarbetar med. Det kan vara inom slipning, uppsågning, gradning, polering eller liknande.

Fredrik Ohlander
VD